Gebruikersmenu


In mei 1976 ging een aantal leden en de toenmalige dirigent dhr.Gerard Keizer van "Crescendo Buurse" naar een concert van Ernst Mosch in Oldenzaal.
Bij terugkomst hield het enthousiasme voor de egerländermuziek aan, en dit was het moment dat de Twentelandkapel was geboren. In de loop der jaren hebben veel leden van Crescendo een plaats in de kapel bezet, is er gewisseld van dirigent en werd de zang door meerdere zangers en zangeressen vertolkt. Maar nog steeds wordt de muziek van Ernst Mosch gespeeld en aangevuld met een breder repertoire.
Niet alleen in Nederland maar ook over de grens in het buitenland treedt de kapel op. Zo was er o.a. een trip naar de Harz, het Sauerland en naar Tsjechië.
Er werd en wordt nog steeds opgetreden in instellingen, feesten, festivals en concoursen. Begin jaren negentig werd er onder de leiding van Paul Spikker een succes volle trip naar Tsjechië gemaakt.
Ook nam de kapel regelmatig deel aan concoursen, met als hoogte punten het Nederlands kampioenschap in de bergklasse en in 2001 het reserve kampioenschap van Europa in de bergklasse. Tevens werd er in Muntendam in 2004 het kampioenschap behaald in de bergklasse met 92 punten en promotie, dit alles onder de leiding van André van Huizen.
Nadat Paul Mensink de leiding een aantal jaar had, is André van Huizen weer terug op het oude nest.
Het blijkt dat de Twentelandkapel kan terug kijken op een mooi verleden, en nog steeds werkt aan een mooiere toekomst.
De kapel repeteert op maandagavond van 20.00 – 22.00 uur

Voor informatie of boekingen:
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook